Változás az összefüggő szakmai gyakorlattal kapcsolatosan

Tisztelt Szülők, Gondviselők! Kedves Diákok!


A kialakult veszélyhelyzet miatt a szakképzés szereplői számára a nyári szakmai gyakorlatok megszervezésére és lefolytatására rövidebb idő állhat rendelkezésre. A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról szóló törvényjavaslat elfogadása esetén a nyári gyakorlati idő legalább hatvan százalékának teljesítése elegendő lesz ahhoz, hogy a 2019/2020. tanévre vonatkozó tanulmányi követelmények teljesítettnek minősüljenek, és a tanulók tanulmányaikat a következő évfolyamon folytathassák.

Az összefüggő (nyári) szakmai gyakorlat, intézményünkben a következő napokon kerül lebonyolításra: 2020. június 16-tól (kedd) - 2020. július 1-ig (szerda), ez 12 nap. A gyakorlat intézményünkben 6:00-tól 12:00-ig tart. A teljes gyakorlat 84 óra (12 nap x 7 óra), napi 7x45 perces tanórákkal.

Azok a tanulók, akik külső helyen teljesítik a gyakorlatot, vegyék fel a kapcsolatot a képző hellyel és egyeztessenek az időpontokkal kapcsolatosan.

Felhívnám figyelmüket, hogy amennyiben a tanuló nem teljesíti a gyakorlatot, úgy a tanév követelményeit nem teljesíti, évismétlésre lesz utasítva!

A csoportok maximum 10 fővel lesznek kialakítva, a gyakorlat az egészségügyi előírásoknak megfelelően lesz megszervezve.

A vizsgázók a belépésnél fertőtlenítő szerrel mossák le a kezeiket. Mindenki kap szájmaszkot és kesztyűt. Egy gyakorlati helyen maximum 10 tanuló fog dolgozni, a közöttük lévő minimum 1,5 méter távolságot betartva. Minden gyakorlati nap reggel előtt teljes fertőtlenítést végzünk az intézményben és minden nap végén újabb fertőtlenítés következik.

Az összefüggő (nyári) szakmai gyakorlat az összes 9.-es, 10.-es szakközépiskolai osztály és a 10.-es szakgimnáziumi osztály tanulóit érinti, valamint a felnőttoktatásban részvevő 11. I osztály hallagatóit. Amennyiben kérdés merül fel ügyfélfogadási napunkon (szerdánként 8:00-12:00) személyesen lehet érdeklődni, valamint 06-44-510072 telefonon Vastag József gyakorlati oktatás vezetőnél és Simon Norbert műszaki vezetőnél.

Fehérgyarmat, 2020. június 11.

 

Somlyai Róbert
tagintézmény-vezető

Címkék: